Nieuwjaarsborrel 11 januari 2018

Het einde van het jaar is weer in zicht en we maken ons op voor de laatste, soms zware, lootjes van 2017!

Om deze drukke periode enigszins te ontlasten hebben we dit keer gekozen voor een nieuwjaarsborrel op donderdag 11 januari. Hier kijken we nog even terug op 2017 maar zullen de meeste pijlen alweer gericht zijn op 2018! Een jaar waarin we de goede opgaande (economische) lijn een goed vervolg kunnen gaan geven.

We zijn dit keer te gast bij ‘Het Kaffee’ in Rijsbergen aan de Sint Bavostraat 79, schuin tegenover de Boerenbond.

U bent van harte welkom vanaf 17u30 en we zullen rond 18u15 toasten op een bruisend 2018! Hierna wordt een heerlijk gevarieerd walking stamppot diner geserveerd.

Voor deze bijeenkomst zien we uw inschrijving graag vóór 5 januari tegemoet via de site www.bkzundert.nl.

Het bestuur van BKZ wenst u hele prettige feestdagen en een gezellige jaarwisseling.

Graag tot 11 januari!

Bestuur BKZ

Geslaagde eindejaarsbijeenkomst!

Zo’n 75 BKZ-leden waren op 8 november jongstleden aanwezig in “Bij ons in Zundert” om de presentatie  van Paul Smit bij te wonen.

En ze werden zeker niet teleurgesteld.

In een wervelende presentatie vol leuke, grappige maar vooral confronterende voorbeelden, werd ons door Paul Smit heel snel duidelijk gemaakt dat 99% van wat je doet onder invloed van je onbewuste brein gebeurd.

In een spits-second maak je een beslissing: welke persoon zou je aannemen, gaat de trein nu voor of achteruit? Pas nadat je je bewust wordt van het feit dat er nog meer mogelijkheden zijn, ga je bewust een beslissing nemen.

Ook wist Paul Smit haarfijn duidelijk te maken waarom “hutjes op de hei” met het management niet werken bij verandermanagement als de medewerkers er niet bij betrokken worden en als – eenmaal terug op de werkvloer – alles toch lekker blijft zoals het is. Mensen laten hun confortzone niet makelijk los. Het “reptielenbrein” voert toch vaak de boventoon.

Met een combinatie van humor, “mindfuck” (een doorgesneden Justin Bieber) en leuke filmpjes zette Paul Smit de toon van een hele leuke en inspirerende avond met een heldere boodschap: niet alles is wat het lijkt in eerste instantie. Ben je bewust van je onbewuste brein.

Jaarlijkse uitstap en Spreker over de Toekomst

Jaarlijkse Uitstap en Spreker over de Toekomst

Het bloemencorso is weer achter de rug. Wederom veel inspanning en passie waardoor Zundert positief in het nieuws komt. Zijn dit ook niet kenmerken van goede ondernemers? We mogen best trots zijn op wat er allemaal bereikt wordt in onze gemeente. Welke andere gemeente van onze omvang is zo vaak in het nieuws? Positief maar ook door hedendaagse problematiek die nu elders ook naar bovenkomt. Zundert is hier voorloper waar anderen zeker naar kijken. Wederom een belangrijke eigenschap van ondernemers. In deze tijden van economische bloei zie ik helaas ook weer een soort gemakzucht bij sommige ondernemers. De klanten komen vanzelf aanwaaien en onder het mom van drukte laat de service of kwaliteit soms te wensen over. Ook is er minder aandacht voor productiviteit. Juist door nu anticyclisch te investeren en scherp te blijven zal het verschil maken in een periode van mindere groei.

Op woensdag 8 november houdt Paul Smit een inspirerend, humoristisch én interactief verhaal over de steeds snellere veranderingen. Hij benoemt de competenties die belangrijk zijn en laat zien hoe ons buiten de hokjes kunt kleuren. En hoe je binnen en buiten de organisatie hier goed gebruik van kan maken, ook bijvoorbeeld als het om innovatie gaat.

Op vrijdag 29 september brengt de jaarlijkse uitstap ons dit jaar weer naar het Vlaamse land. In de ochtend kijken we rond in een belangrijke schakel in de logistiek keten, nl de Haven van Antwerpen. Deze haven is natuurlijk altijd de uitdager geweest van de Europese marktleider Rotterdam, maar hebben zich ontpopt als een geduchte tegenstander. We krijgen rondleidingen bij verschillende bedrijven in verschillende sectoren. Na de lunch zullen we een ambachtelijk bedrijf bezoeken; Om welk ambacht staan de Belgen ook alweer bekend?

Inschrijvingen graag via de website https://www.bkzundert.nl/. Dit kan door in te loggen en dan aan te melden voor gehele dag of een dagdeel.

Ik kijk ernaar uit!

Rene Boerema